keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Ravintolavaunussa klo 14:18


Ravintolavaunussa klo 14:18                                                                        

 

Onpas mukavan retrohenkinen ravintolavaunu. On ystävällisiä myyjiä ja oikein hyvää olutta. Iloinen puheensorina hersyää ilmassa. Tunnelma tuntuu olevan kohdillaan lauantai iltapäivänä.

 

Vastapäätä istuu kaksi hyvin tyylitajuista nuortamiestä, ehkä n. 30 vuotiaita. Todella komeat nahkakengät molemmilla, ruskeat. Silmälasien pokat ovat muodikkaat, mustat ja paksut. Tukka on sliipattu kohdilleen, silitetyt kauluspaidat ja kerta kaikkiaan tyylikkäitä miehiä.

 

Toinen miehistä juo lonkeroa eikä juuri puhu mitään. Hän näyttää krapulaiselta ja on ilmeisesti edellisiltana puhuttu sanat loppuun. Toinen taas puhuu paljon, kovaa ja käsillään. Joka toinen sana on vittu. Iso pyörä on nyt pyörähtänyt. Aamuinen krapula on kääntymässä ihanasti kännin puolelle. Voi veljet, että heillä on mukavaa.

 

Murre, jota kovaääninen mies puhuu, on pohjanmaata. Jutut ovat selkeästi paljon liioiteltuja, jäähalleja ollaan rakentamassa ja kauppamiehiä ollaan. Puhemiehen mielestä kunnan johtaja on hiiri, eikä ymmärrä kaavoituksesta mitään. Business miehiä sinne kuntaan kaivataan.

 

Samaan aikaan tiskillä pyörähtää tyylikkäästi pukeutunut mies. Tämä sanavalmis pohjanmaan pelastaja yrittää kuiskata varsin kovaäänisesti mykälle kaverilleen: tuo on RKP:n puheenjohtaja, tämä är koo peen puheenjohtaja... mikä sen nimi nyt on.

Kassalla oleva ostaa vissyä ja sämpylää, hän kävelee ohitse kohti omaa paikkaansa toiseen vaunuun. Käsillä puhuja kuiskaa ja huutaa samanaikaisesti jälleen tuppisuu kaverinsa korvaan: RKP:n puheenjohtaja, tämä on se RKP:n puheenjohtaja.

 

Todellisuudessa myyntitiskillä vieraillut mies ei todellakaan ole RKP:n puheenjohtaja, vaan ihan joku muu henkilö. Suurien linjojen pohjalainen kaivaa taskusta setelirahaa, 50 € ja sanoo kaverilleen: hae juotavaa, minä tarjoan.

 

Minua naurattaa, ihan hirveästi naurattaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti