lauantai 18. maaliskuuta 2017

Mielipiteenvapaus: Sananvapaus

Suomessa jokainen saa muodostaa oman mielipiteensä ja ilmaista sen täysin vapaasti. Jokaisella on lain mukaan sananvapaus. Sananvapaudella tarkoitetaan oikeutta ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään sitä ennakolta estämättä. 

Sananvapaus on äärimmäisen tärkeä asia. Voisi sanoa, että se on demokratian kulmakivi. Kuntavaaliehdokkaana pidän tärkeänä, että kaikkien mielipide kuullaan ja otetaan huomioon. 

Kuntavaaliehdokkaana olen fakta ihminen. Pidän erityisesti tosiasioihin perustuvista mielipiteistä. Jos asia on tutkittu ja voidaan näyttää todeksi, ei ole syytä epäillä. Kunnollisessa ja toisia kunnioittavassa keskustelussa ns. musta tuntuu- ajattelulle ei ole suurta sijaa. Valitettavasti. Päätökset täytyvät perustua luotettaviin faktoihin. 

Mielipiteille on aina tilaa, mutta suuria asioita päätettäessä totuuden on voitettava. Joskus se tuntuu pahalta ja jopa epäoikeudenmukaiselta. Sosiaalidemokratiaan kuuluu toimiminen oikeudenmukaisesti ja tasa-arvoisesti, jokaista ihmistä kunnioittaen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti