tiistai 30. marraskuuta 2021

Jussin puhe valtuustossa

 Jussin puheenvuoro Jyväskylän valtuustossa 29.11.2021


Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja muut kuulijat.
Vuoden 2022 talousarvion valmistelu oli poikkeuksellista etenkin sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialalla. Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistus toteutuu vihdoin vuonna 2023. Tämä uudistus ja sen mukana tuomat rajoitteet mm. muutosrajoitin tekivät budjetin laatimisesta haastavaa.
Haluan kiittää sosiaali- ja terveyslautakuntaa hyvästä ja yksimielisestä talousarviovalmistelusta. Lautakunnan yhteinen tahtotila näkyy talousarviossa hienosti. Erityisesti iloitsen reilun 700 000€ määrärahan lisäyksestä sosiaali- ja terveyspalveluille.
Tällä rahalla voidaan toteuttaa mm. Lastensuojelun vastaanotto- ja arviointiyksikkö, joka toivottavasti aloittaa toimintansa ensi vuoden kesäkuussa. Tämä uusi 10-paikkainen yksikkö tuottaa vaativaa lastensuojelun laitoshoitoa 12-17 -vuotiaille nuorille ja se vastaa erityisesti nuorten akuutteihin kriiseihin. Sairaala Novan rakennuksessa 45 lastensuojelun uuden yksikön kanssa, samassa talossa, toimii lasten- ja nuorisopsykiatrianosastot, joten synergia etu on hyvä ja taattu.
Uuden yksikön perustaminen tulee vähentämään lastensuojelun laitoshoidon ostopalvelukustannuksia. Lastensuojelun ostopalveluiden kustannukset ovat ylittyneet budjetissa lähes joka vuosi. Ostopalvelut ovat kalliita ja tällä ratkaisulla kustannuksia pystytään alentamaan. Oman palvelutuotannon lisääminen on oikea suuntaus, myös tulevalla sotealueella. Tällä ratkaisulla tehdään säästöä pitkällä tähtäimellä. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti