sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Puhe puoluevaltuustossa 26.5.2024

Arvoisa puheenjohtaja, hyvä puoluejohto, puoluevaltuutetut ja läsnäolijat.


Ihan alkuun täytyy hiukan kehua nykyistä hallitusta. Vain reilussa vuodessa se on tehnyt päätöksiä, joilla on saatu työmarkkinat sekaisin, köyhiä ja vähempiosaisia on kyykytetty oikein olan takaa sekä kaikki vaalilupaukset on jo petetty. Täytyy todeta, että kyseessä lienee Suomen ennätys päätösten nopeudessa. Hitaaksi tätä hallitusta ei voi sanoa.

Pakkohan EK:n on, anteeksi Kokoomuksen on kiirehtiä näitä  päätöksiä. Pelkona heillä on hallituksen hajoaminen, koska mukaan on otettu laitaoikeistolainen puolue, jossa mesimäyrät hilluvat, sakset heiluvat ja pyssy paukkuu. Kysyn: kuinka kauan Suomen kansa katsoo tätä arvotonta näytelmää?

Työmarkkinat ovat ottaneet ison askeleen kohti itä-eurooppalaista suuntaa, sanalupolitiikka on järkyttävää.
Asiantuntijoiden rooli päätöksenteossa on ohitettu täysin. Tästä hyvä esimerkki on alkoholiprosentin nosto päivittäistavarakauppoissa. Yksikään asiantuntija ei kannata tätä. Tästä huolimatta hallitus ajaa jääräpäisesti lakia eteenpäin. Tiede, sopiminen ja oikeudenmukaisuus eivät kuulu tämän hallituksen työkalupakkiin.

Joskus puhuttiin sivistysporvareista, enää sellaisia ei taida olla. Tilalle ovat tulleet äärioikeiston kanssa flirttailevat porvarit.


Pääministeri Häkämies, eikun anteeksi Purra... siis Orpo yrittää eduskunnassa keksiä vastauksia opposition oikeutettuihin kysymyksiin. Huonolla menestyksellä. Luulisi hävettävän ihan oikeasti. Porvari nukkuu huonosti, pitää paikkansa edelleen.

Sdp pystyy parempaan. Meidän ei tarvitse keksiä mitään selityksiä, sdp:n politiikka perustuu tietoon, faktaan ja oikeudenmukaisuuteen. SDP:n kannatus on nousussa, se kertoo kansalaisten tyytymättömyydestä nykyisen hallituksen toimintaan. Tästä on erinomaista jatkaa kohti tulevia vaaleja. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti