perjantai 16. elokuuta 2024

Tämmöistä Jussin töissä


Jyväskylän perusopetuksen kouluissa oppilaiden ja koko koulun hyvinvoinnin edistäminen on lukuvuoden 2024-2025 yhteinen tavoite. Hyvinvointia ja turvallista koulupäivää turvataan useilla toimintamalleilla, joiden käytännöt ovat kiinteä osa koulujen arkea.
Uudistuneen väkivallan, kiusaamisen, häirinnän ja syrjinnän vastaisen toimintamallin rinnalla kulkee myös uusi Lainvastaiset teot koulussa –toimintamalli väkivaltaan ja muihin lainvastaisiin tekoihin puuttumiseksi. 


Ankkuritoiminnan tehtävä on etsiä nuorelle tarkoituksen mukaiset palvelut, jotta alkanut rikoskierre saadaan katkaistua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Toiminnan vaikuttavuutta selvittäneen tutkimuksen perusteella ankkuritoiminnassa olleilla nuorilla oli verrokkeihin nähden pienempi riski olla epäiltynä uudesta rikoksesta seuraavan vuoden aikana, sanoo erityisnuorisotyöntekijä Jussi Maasola Ankkuritoiminnasta.  


https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2024-08-16_jyvaskylan-kouluissa-uusi-toimintamalli-vakivaltaan-ja-muihin-lainvastaisiin-tekoihin-puuttumiseen?fbclid=IwY2xjawEsOVFleHRuA2FlbQIxMQABHUNo78OTlB7_tkonGDFFNhMfQm2-AGlpbu5n8ltsk9YA8fLUwrFNudXGoA_aem_Q0Ixj89yzvqE8HIfv4Nhzg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti