perjantai 20. tammikuuta 2017

Miksi SDP? Miksi kunnallisvaaleihin?




SDP:n ihanteena on yhteiskunta, jossa vapaus voittaa alistamisen, humaanisuus suvaitsemattomuuden ja oikeudenmukaisuus itsekkyyden.

En pyri valtuustoon ajaakseni omia etujani. Minulla on monet asiat melko hyvin, mutta kaikilla tässä kaupungissa ei ole. Esimerkki: Nuorison pahoinvointi on huolestuttavaa, koulut kaipaavat lisää psykologeja ja terveydenhoitajia.

Yhteiskunnallisten päätösten on perustuttava kestäville arvoille, kauaskatseisille tavoitteille ja tahdolle saavuttaa päämäärät. Oikeusvaltio määrittää oikeudet ja velvollisuudet suojaten yksilöä ja yhteisöjä kapitalismin itsekkyydeltä.

Ihmisten on oltava tasa-arvoisia lain edessä. Yhteiskunnan on oltava vakaa ja turvallinen, jotta ihmiset ja yhteisöt, miehet ja naiset tasavertaisina voivat suunnitella tulevaisuuttaan ja kehittyä.

Demokratia ja yhteisvastuu ovat olennaista hyvässä yhteiskunnassa. Jokainen voi toimia kykyjensä ja jaksamisensa mukaan ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin puolesta. Sosialidemokraatit rakentavat oikeudenmukaista yhteiskuntaa ja maailmaa.

Sosialidemokratian perusarvoja ovat vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus.

 

Lähteet kirjoitukseen:

Jussi oma pää

sdp.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti